2 Şub 2014

YUNANİSTAN-SELANİK'deki SANAT SEMPOZYUMUNA KATILAN RESSAM ŞENOL SAK YURDA DÖNDÜ..
Ressam Şenol SAK , katıldığı Selanik Sanat Fuarı’nın ardından yurda döndü.. SAK, katıldığı fuar kapsamında yapılan, “Cultures of Cosmos II, - live painting Symposium” adlı etkinlikte çeşitli sanatsal çalışmalarda bulundu..
        10-30 Ocak 2014 tarihleri arasında 3 period halinde yapılan 1. Selanik Sanat Fuarı’na dünyanın değişik ülkelerinden plastik sanatlar alanında çalışmalarda bulunan çok sayıda sanatçı katıldı....  SAK, Greece Unesco-AIAP ve Zervas Art’ın organizasyonuyla gerçekleştirilen sempozyumun, 24-30 Ocak’ta yapılan 3. bölümüne katıldı.. Sempozyum çerçevesinde üretilen eserler, “Capsis Hotel Sergi ve Kongre Merkezi”nde açılan bir sergiyle izlenime sunuldu..
     Şenol SAK, Selanik Sanat Fuarına bağlı olarak gerçekleştirilen “Cultures of Cosmos II” adlı sempozyumda çalışmalarda bulunduğu süre içersinde, dünyanın değişik ülkelerinden gelen çok sayıda sanatçıyla beraber 1 hafta boyunca değişik sanatsal çalışmalarda bulunduklarını belirtti.. SAK, bu tür üst düzey uluslararası organizasyonların, sanatçılara birbirleriyle etkileşimde bulunma fırsatı verdiğini, çeşitli toplantı, seminer, galeri ve müze ziyaretleriyle de zengin ve verimli bir kültürel-sanatsal ortam yarattığını ifade etti..