23 Ara 2013

BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ;
"RESSAM ŞENOL SAK, BOLUNUN ÖNEMLİ BİR DEĞERİ"..

--------------------------------------------------------------------------
 Yaptığı balık resimleriyle tanınan BOLULU Ressam Şenol Sak, 27. kişisel resim sergisini Highway Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi’nde açtı. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz açılışta yaptığı konuşmasında;” O dünyada bir ilk. Dünya’da Şenol Sak’ın üzerine balık resmi yapan başka ressamımız yoktur” dedi.
Türkiye'de değil dünyanın pek çok ülkesindeki etkinliklerde yer alarak ülkemizi ve Bolu'yu başarılı bir şekilde temsil eden Şenol Sak Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nde 28’nci kişisel resim sergisini açtı. Kalabalık bir davetli grubunun katıldığı sergi açılışını Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz konuşmasında, Şenol Sak’tan övgü ile bahsederek; ”Bolu’nun çok önemli bir değeri. Artık sanatta ki başarısını uluslararası bir arenaya taşınmış bir hocamız. Daha önce de Bolu Belediyesi Sanat Merkezi’nde çok güzel çalışmalara imza attı. O dünyada bir ilk. Dünya’da Şenol Sak’ın üzerine balık resmi yapan başka ressamımız yoktur. Bolu’da bir çok sanatçı onun izinden gitmelidir. Başarısının daim olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Balık” konulu çalışmalar uygulamalı olarak gösterilecek
Açılış sonrası Başkan Yılmaz’a Şenol Sak tablolar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Sanatçının son dönem eserlerinden oluşan sergi, 20-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Highway Alışveriş Merkezi Sanat Galerisi’nde gezilebilecek. Ayrıca sergiye paralel olarak düzenlenecek halka açık “Canlı Performanslar” ile de, sanatçı tarafından üçerli gruplar halinde akrilik boya tekniğiyle “Balık” konulu çalışmalar uygulamalı olarak gösterilecek.
CANLI PERFORMANS TARİHLERİ :
- 22 Aralık 2013 Pazar __ Saat: 15.oo-17.oo
- 28 Aralık 2013 Cumartesi __ Saat: 15.oo-17.oo
- 30 Aralık 2013 Pazartesi __ Saat: 17.oo-19.oo
Canlı Performansları izlemek isteyen sanatseverlerimiz belirtilen tarihlerde sanatçı tarafından yapılacak çalışmaları, Highway’de serbestçe izleyebilecek. Şenol SAK, şu ana kadar 24’ü Türkiye, 3’ü de yurt dışında olmak üzere toplam 27 kişisel sergi gerçekleştirmiş ayrıca pek çok ulusal ve uluslararası ödüller almıştır. Çalışmaları seçkin kitap ve kataloglarda yayımlanan sanatçının, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda özel ve resmi koleksiyonlarda eserleri de bulunmaktadır. Unesco-Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (A.I.A.P) ve GESAM üyesi olan SAK, 20 yıldan bu yana, sadece ‘balık’ temalı eserler üretmektedir. (Beld Basın)